Hur Att Köpa Skor & Få Bästa Passform

Att köpa skor för män är som att köpa en bil. Du bör ha en god uppfattning om vad du vill ha när du går in i butiken (eller till partiet), och du behöver för att gå bort med något som du kommer att vara bekväm att bära (och ser) för minst ett par år.
Så även om det kanske inte är din idé av helgen kul, bör du åtminstone vet något om hur man handlar skor.

Allmänt sko shopping tips

  • För bästa passform och urval, gå till specialitet sneaker och klä sko butiker.
  • För de bästa erbjudanden, besöka butiker, grossister och outlets. Inte dra sig undan från att köpa skor eller sneakers på avslut, antingen. Det enda dessa skor är oftast skyldig till är att vara en säsong eller två i “out of style.” Lita på mig, när du kommer ut på gatan, ingen kan ärligt säga skillnaden mellan en 2003 Kenneth Cole Oxford och 2005 Kenneth
  • Cole Oxford, så länge de är rena och sliten och med rätt byxor.
  • Om du ska köpa skor på nätet, ett bra knep är att försöka på samma par i en butik för att säkerställa en bekväm passform, och sedan gå online för den bästa affären. Men om du har tidigare erfarenhet av ett visst märke, så det finns ingen anledning att bekymra dig om att köpa skor på nätet utan att prova dem först. I alla fall, de flesta online-återförsäljare som erbjuder full återbetalning.
  • Besök sko butiker på söndag morgonen, eller sent på vardagskvällar. Chansen är stor att du kommer att vara den enda kunden i butiken, och försäljaren kommer att kunna ge er sin fulla uppmärksamhet. Resultatet? Kunnig, en-på-en-tjänst.
  • Kolla om det finns någon bra skomakare i ditt område. Visst, de kommer inte att pressa fram en Nike Zoom LeBron II, men de kan producera affärer och klä skor som är perfekt storlek, och utformade för att matcha dina fötter och stil.

Bekväma skor

Du skulle bli förvånad över hur många killar sluta att lösa för en storlek mindre eller en storlek större bara för att de är för lata för att gå en butik över, eller vänta en vecka extra för en ny leverans av deras föredragna stil. Lita på mig: Det är viktigt att du får rätt sko storlek. Skor ska passa just det ögonblick du köper dem. Om de inte gör det, du sätter dig själv i riskzonen för allt från hallux valgus och liktornar till förhårdnader och bone spurs.
Storlek
Det finns inget sådant som “att bryta i en sko” — det gäller för alla typer, från sneakers till stövlar. Det är därför en bra idé att mäta din fot varje gång du köper ett par skor eller sneakers. Olika märken har olika storlekar, bara för att du är en 12 när det gäller dina sneakers, du är inte nödvändigtvis en 12 i din loafers.
Dessutom, dina fötter tenderar att något svälla upp under loppet av dagen, på grund av att de timmar av gående och stående som de utsätts för. Som ett resultat, bör du prova skor på slutet av dagen för att se till att de kommer att vara bekväm hela.

De strumpor du bära när försöker ta på sig ett par skor skulle vara den typ du regelbundet skulle bära med dem. Detta är särskilt sant när man försöker på athletic sneakers.